Over Belicio…

Het team van Belicio bestaat uit een groep van 20 à 25 ijscomannen en -vrouwen met de leeftijd tussen de 15 en 25 jaar.

Belicio is een jong, snelgroeiend bedrijf geworden die staat voor: klantvriendelijkheid, hygiëne, passie en ervaring. Wij willen onze klanten een onvergetelijke ijservaring bezorgen door ons enthousiaste team, ons heerlijke schepijs en een unieke frisse ijskar!

Bent u ook benieuwd geworden naar de groei van Belicio? Lees gerust hieronder een stukje over onze geschiedenis!

amber

Sinds 2010 ben ik (Amber Beekkerk van Ruth, 1994) ingeschreven bij de Kamer van Koophandel toen ik begon met mijn eerste ijskar ijsjes te verkopen door de straten van Schiedam onder de naam Glacio. Dit was een parttime baantje naast mijn studie. Hiervoor had ik al de nodige ervaring opgedaan door eerst te werken in verschillende ijssalons.

Vier jaar lang verkocht ik ijsjes in Schiedam met hulp van mijn ouders, familie en vrienden! (artikel NRC-Next  juli 2011 over Glacio)

Over de jaren is mijn naam veranderd naar Belicio omdat wij in een conflict kwamen met een Belgisch ijsbedrijf ook genaamd Glacio.

Samen met mijn stiefvader (Huibert Groenendijk) ontwikkelden wij steeds mooiere en verbeterde ijskarren waarmee ik steeds meer ijsjes kon verkopen! Mijn moeder (Kymia Kazemi) verzorgde het design, de website, flyers en andere reclame voor de ijskar.

In 2014 ben ik benaderd door Unilever die mij vroeg Carte D’Or schepijs te gaan verkopen/promoten. Dit leek mij een gave uitdaging en heb dat aanbod aangenomen. Met die éne ijskar ben ik in 2015 op de 8ste plaats beland van meest verkochte Carte D’Or schepijs in Nederland!

In 2016 had ik er 5 ijskarren bij en verkocht ik samen met een team van 15 ijscomannen en -vrouwen schepijs door de straten van Rotterdam en omgeving. Ook zijn wij verhuisd naar centrum Rotterdam nadat ik mijn ouderlijk huis met de ijskarren ontgroeit was.

In 2016 hebben wij veel ervaring mogen op doen en veel ijs kunnen verkopen door heel Nederland. Wij zijn toen door Unilever benoemd tot grootste mobiele verkooppunt van Carte D’Or Nederland. Ook zijn wij 3de geworden met het meest verkochte schepijs van Carte D’Or binnen Nederland.

2017 was een fantastisch jaar! We zijn verhuisd naar een grotere werkruimte op Kop van Zuid in Rotterdam. We kochten een prachtige Vintage ijswagen waar we mee heel Nederland zijn rond gereden. We hebben op de grootste festivals en evenementen ijsjes verkocht en hebben onwijs genoten en gelachen met het team!

Met maar liefst 10 ijswagens was het stevig aanpoten en hebben we weer een hoop geleerd. In 2017 zijn wij zelfs opgeschoven naar de 2de plek van ‘meest verkochte Carte D’Or schepijs in NL’.

Blijf ons vooral volgen (facebook of instagram) want er zit nog een hoop spannends aan te komen!